SOTE-osuuskunta Suomi on osallistunut valtakunnalliseen, kolmivuotiseen (1.3.2020-28.2.2023) KEMUSOTE-hankkeeseen (www.jamk.fi/fi/projekti/kemusote) monin tavoin. Petri Sipilä on toiminut hankkeen ohjausryhmän varapuheenjohtajana. Hankkeen tavoitteena on ollut vahvistaa kevytyrittäjien ja yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytyksiä, muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia sekä työurien pidentämistä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Sote-palvelujen järjestäminen osuuskuntamuotoisena toimintana oli Turun saaristokunnissa erityisenä kehityskohteena.
Hankeen yhtenä lopputuloksena julkaistiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisusarjassa hankkeen kirjallinen perintö, kts https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-830-673-6. Tässä julkaisussa on myös Petri Sipilän artikkeli ja ehdotus alueellisen ekosysteemin rakentamisesta ratkaisuksi harvaan asuttujen alueitten sote-palvelujen kotihoidon järjestämisongelmaan.
Oriveden Kampuksella lauantaina 14.5. pidettäville hyvinvointimessuille on tulossa monipuolinen hyvinvointialan toimijoiden joukko esittelemään toimintaansa ja tuotteitaan. Messujen järjestäjinä ovat
Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi, SOTE-osuuskunta Pirkanmaa, Oriveden kaupunki ja Tredun paikallinen toimipiste.
Oriveden Kampukselta järjestettävien messujen tavoitteena on alan orivesiläisten ja lähiseudun yrittäjien ja yhteisöjen toiminnan ja palvelujen esittely niin yleisölle kuin toisilleenkin. Messujen tuloksena toivotaan kehittyvän pientenkin yritysten keskinäistä yhteistyötä, kun toisia toimijoita opitaan paremmin tuntemaan.
SOTE-osuuskunta Pirkanmaan tekee nettipohjaisen messuluettelon kaikista mukaan tulevista hyvinvoinnin yrityksistä, yhteisöistä ja muista toimijoista. Luettelosta on tarkoitus tehdä pysyvä palveluesite käytettäväksi hakuteoksena myös messujen jälkeen.